Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kyllingsrisotto

4 sjalottløk
3 dl ris
litt margarin eller olje
4,5 dl vann
1 pk buljong (Knorr Chef du fond)
400-500 g ferdigstekt kyllingkjøtt
1 stor gul paprika
1 pk sukkererter
10-12 småtomater






Finsnitt løken og fres den lett.
Ha i risen og la den bli blank. Det må kanskje tilsettes mer fett.
Ha i kokende kraft. Jeg koker opp vann i vannkoker og tilsetter. Så legger jeg  i buljongblokken. I oppskriften har jeg oppgitt Chef du Fond. Dette smaker bedre enn vanlig buljong. Til denne retten kan man velge grønnsaksbuljong eller hønsebuljong.
Skjær paprika i biter og ha i sammen med tomater. Jeg legger sukkereretene i helt til sist. Slik at de blir varmet, men fortsatt er sprø.

Når det gjelder kjøttet så brukte jeg kalkunrester. Der var det også kraft. Et par kyllingfilter kan stekes raskt i panne, deles i biter og legges i. Eller kan ta kjøttet fra en feridg grillet kylling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar