Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Scampi/reker i chilimarinade


Fordi scampi er en utryddningstruet art så har jeg begynt å bruke grønnlandsreker i denne retten

1 bunt vårløk
2 hvitløk
4 røde chili
4 lime
2 ingefær
litt salt og pepper
1 flaske rapsolje
1 kg scampi







Bruk en stor bolle til å lage marinaden i.
Finhakk vårløk. Finhakk eller press hvitløk.
Rens chili og finhakk.
Press saften av lime
Skrell og riv ingefær.
Hell olje over og bland godt.
Ha rensa scampi i bollen. Hvis scampi er frossen vil det ta 4-5 timer før de er blitt helt tint.

Fres scampi i god varm stekepanne. Rekene er allerede kokt og trenger bare noen sekunder i varm panne. Få med minst mulig av oljen over i stekepanna.
Scampi er ferdig når den har skiftet farge. Snu er ca 40 sek.

Serveres nystekt med aioli og focaccia.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar