Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Roastbiff

Til roastbiff bruker jeg en vanlig oksestek.

Gni steken inn med nymalt pepper. Brun steken rundt hele og legg i en ildfast form. Sett stekeovnen på 90 grader. Stikk inn steketermometer og still det på 59 grader. Å steke en såpass stor stek med så lav steketemperatur tar tid, mange timer.

Når kjøttet er ferdigstekt drysser jeg på nykvernet salt og pakker inn i aluminiumsfolie. Skjæres i tynne skiver på oppskjærmaskin når kjøttet er helt kaldt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar