Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

Hamburger

500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
3 ss potetmel
1 dl vann

Elt kjøttdeigen seig med salt.
Tillsett pepper, potetmel og vann. Elt godt
Ha deigen på ei våt fjøl og del deigen i 8.



Del et bakepapirark i fire.
Form en flat hamburger oppå arket med en stekekniv. Husk at kakene krymper ved steking.








Legg arket med kjøttsiden i varm stekepanne.

Trekk bakepapiret av

Stek dem på begge sider ved god varme i stekepanne med margarin.

Server hamburgere i hjemmelagde hamburgerbrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar