Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Skagenrøre/Skalldyrsalat



Nok til 15 små skiver:

1 kg urensa reker, scampi
2 dl creme fraiche
1 dl majones
Ca. 1 dl finhakket dill
Salt - pepper
Noen dråper presset citron
Dill til pynt








Jeg kommer til å piske creme fraiche stiv neste gang jeg lager dette. Jeg synes at sausen ble for tynn.

Rør sammen creme fraiche, majones, 
Finnhakk dill og rør.











Smak til med salt, pepper, sukker og presset sitron.













Del opp rekene og ha dem i en stor bolle. Tilsett majonessausen litt etter litt. Sausen skal bare dekke rekene. 













La blandingen stå kaldt.
















Skjær pariserloff eller baguetter på skrå. Legg dem på en stekeplate. Legg en skive meierismør på hver. Stekes ved 200 grader i ca 5 min - til sprø utvendig, men saftig i midten. La de avkjøles litt.

Legg en god spiseskje med skagenrøre på hver skive og pynt med dill.
Jeg hadde kjøpt sort kaviar for å legge på toppen, men glemte det helt bort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar