Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Terteskjell med reker i hvit saus

Dette er forrettklassikeren fra 1970 -tallet, men den bør absolutt fram i lyset igjen. En viktig forutsetning for at dette skal være godt er skikkelige terteskjell. De må kjøpes hos baker. De plastinnpakka fra matbutikken er ikke gode.
Porsjonen er nok som middag til to, og det er nok saus til 8 skjell som forrett.

50 g margarin
4 ss hvetemel
1 dl melk
2 dl kraft fra rekeboksen

400 g fiskepudding
ca 200 g reker
ca 200 g grønne erter

4 (8) terteskjell 



Sett stekeovnen på 200 grader.

Hell kraften fra rekene i et målebeger og tilsett melk slik at det blir 3 dl.

Smelt margarin. Rør i hvetemel.

Hell i 1/3 av væsken. Kok opp. Den blir en veldig tykk grøt.
Tilsett 1/3 av væsken. Og rør til grøten er glatt. Tilsett resten av væsken og rør. Sausen skal småkoke i ca 10 minutter.
Sausen skal være litt tykk.






Skjær fiskepudding i terninger og ha i. Bland forsiktig.





Kok opp vann og ha de frosne ertene i. La ertene bli gjennomvarme. Hell av vannet og la ertene ligge i en melsikt og renne av. Ertene tilfører likevel sausen en del væske.

Spe med mer melk/kraft til passe konsistens.





 

Terteskjellene varmes i stekeovnen i 2-3 minutter. Pass på, de blir fort for mye stekt.


Når sausen koker og er passe tykk tilsettes rekene. De skal bare bli varme.
Legg skjellene på tallerken og fyll med sausen. Serveres og spises umiddelbart.
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar