Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Eplemarinade

Både svinekjøtt og kyllingfilet blir utrolig saftig og smakfullt etter noen timer i denne marinaden.

2 dl eplemost
3 ss olje (jeg foretrekker rapsolje)
2 ss tørket eller en håndfull frisk estragon (hermetisert eller fersk koriander kan også brukes)


Bland alt i en tykk plastpose event ta to inni hverandre.




Legg kjøttet i. Knyt posen sammen. Kjøttet kan gjerne ligge natta over i kjøleskap eller minst 4 timer på benken.
Vend på posen noen ganger.













Marinaden kan brukes i saus, men den må koke godt for å drepe alle bakterier.

Kok marinaden til halv mengde. Rør 2 ts maisennamel i litt eplemost og tilsett under omrøring. Smak til med salt og pepper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar