Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

4.dagsmiddag

De siste årene har vi alltid hatt middag 4.juledag, men i år valgte jeg en ny variant.

Potetsuppe til forrett



Bordet var dekket med
ubleka linduker, servietter og kubbelys i gull og konglekoner med blanke brune skjørt.


























Deretter "juletapas".

På benken sto:
Tebirkes
Frokostbrød


 Asparges med røkt svinekam











Julepølse på spidd
Rødløksterter
Dadler med bacon 
Lefseruller med røkt lammelår.
Ha på smør, minisalat (babyleaves) og rause skiver med røkt lammelår.
Rull sammen og del i biter.









Tykke skiver med sylte.

Ribbe med sviskesaus

Sirupssnipper med blåskimmelost og eplesyltetøy.





















Creme Brulè




Kaffe og julesmåkaker hører til

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar